Viktor Åkerblom New York Foto: Sussie Mellstedt

Skådespelaren


Viktor Åkerblom är ett välkänt ansikte på den svenska film-, tv- och teaterscenen sedan nästan två decennier. Sin första audition gjorde han redan som 16-åring, vilket gav honom huvudrollen i en SVT-produktion där han spelade mot Noomi Rapace. Hans nästa audition var för tv-serien Hotell Seger och den gav honom rollen som Henrik Nygren, som han spelade i seriens alla 180 avsnitt.

Sedan dess har han spelat ett stort antal roller i både film- och tv-produktioner, men även på ett antal teaterscener. Några exempel är Askungen, Alladin och hans egenskrivna barnföreställning Kapten Svartskägg och den magiska skattjakten.

Som 23-åring debuterade Viktor som programledare för Bolibompa, där han för första gången fick vara med och skriva sina egna manus. Det passade honom väldigt bra och ledde till fler programledaruppdrag för bland annat Disney XD on the road och Viktors Vänner.

Under hösten 2015 satte han upp den egna produktionen, Offerkofta,  som utifrån hans egen historia handlar om att sluta göra sig till offer för omständigheterna. Föreställningen spelades för utsålda teatrar i Stockholm och Norrköping. Trots extraföreställningar fortsätter förfrågningar att komma om föreställningen, och till våren planeras för fler tillfällen.

AGENT

ACTORS IN SWEDEN
Bo Thulin management AB

076 080 97 56
bo@actorsinsweden.com
www.actorsinsweden.com

Offerkofta Viktor Åkerblom

Röster ur publiken:

”Den här pjäsen/monologen kommer för alltid vara tidlös. Det kommer alltid finnas människor som kan vända sina liv enbart genom att lyssna på hans historia. Väldigt häftig upplevelse att få lyssna på honom. Gränslöst imponerad!”

”Otroligt starkt och bland det modigaste jag sett. All cred och koftan av för Viktor Åkerblom som gör något som få skulle våga eller ens klara av. Du är grymt duktig!”

”En stor bedrift att kunna släppa fram djupa och ärliga tankar på ett så spontant och engagerande sätt.”

”Något av det mest nakna, intima, känslomässiga, underbara, fantastiska, magiska och otroliga jag någonsin upplevt i kultursammanhang! Den slår allt jag har sett och hört. Man upplever och berörs på ett sätt djupt in i hjärtat och själen. 
Sluta aldrig berätta. Det finns många som vill och behöver lyssna.”

Loading